torsdag 3. juni 2010

Da er vårt Ortodokse Kapell Fotinis Kapell innviet


Vigslingen skjedde i forbindelse med seminaret "Friskt vann fra gamle kilder - et møte med ortodoks og urkirkelig spiritualitet og tradisjon" med Fader Johannes, Peter Halldorf, Christina Schöldstein og Metodistprest Hilde Sanden, 28. - 30. Mai.
Helgen var veldig interessant da Arkimandritt Fader Johannes, Ortodoks Teolog og Kunstviter Christina Schöldstein, Pinsepastor og forfatter Peter Halldorf og retreatleder og veileder Hilde Sanden delte med oss i forskjellige foredrag og tidebønner.
Det har vært mange nye begynnelser opp igjennom kirkehistorien, og mange av dem har vært nødvendige. Men av og til kan en få inntrykk av at nye bevegelser gir seg ut for å være den egentlige begynnelsen. Da kan skattene fra den egentlige begynnelsen bli neglisjert og midlertidig gå tapt. Men Gud forandrer seg ikke - og kanskje forandrer ikke menneskene seg heller? Lengselen finner veier - og Gud åpner veier for lengselen. Slik kan mennesket igjen få slukke sin tørst med friskt vann fra gamle kilder.
Det er først og fremst Østkirken som er bærer av skattene fra oldkirken. Og skattene lever! Så blåser den en vind som gjør at dører som var stengt åpner seg, vi kan få gå inn i de gamle rom. Rom som for mange av oss er nye. -Livet utvider seg. Gud blir større. Og Kristi legeme heles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar